Gå til indhold
Ny IKEA kollektion skaber arbejdspladser for marginaliserede grupper
Ny IKEA kollektion skaber arbejdspladser for marginaliserede grupper

Nyhed -

12 år med socialt iværksætteri: Ny IKEA kollektion skaber arbejdspladser for marginaliserede grupper

I samarbejde med sociale virksomheder i Sydøstasien lancerer IKEA nu deres anden MÄVINN-kollektion. Produkterne hylder lokalt håndværk og bidrager til at skabe jobs og uddannelser for kvinder og marginaliserede grupper.

Siden 2012 har IKEA indgået partnerskaber med sociale virksomheder for at designe og producere varer, der støtter et godt formål på tværs af landegrænser. Nu bygger IKEA videre på debutkollektionen fra 2023 med anden lancering af MÄVINN.

- Den nye kollektion markerer et 12-årigt langt partnerskab, og er et godt eksempel på, hvordan vi arbejder langsigtet på at tilbyde vores kunder håndlavede varer til hverdagen. Samtidigt støtter MÄVINN sociale virksomheders arbejde for at skabe jobs i udsatte områder, fortæller Maria Vinka, designer hos IKEA Sverige.

Hun fortsætter:

- Hver enkelt produkt er enten håndvævet, flettet eller broderet. De er skabt med respekt for den lokale kulturs færdigheder og håndværksmæssige traditioner – både hvad angår de livlige farver og materialevalget.

MÄVINN er skabt i samarbejde med fem sociale virksomheder og håndværkere fra Bangladesh, Indien og Jordan.

Lokalt håndværk, der hylder kulturarv
MÄVINN bringer varme og glæde til ethvert rum med livlige farver og mønstre – og så er produkterne fremstillet af bomuld eller sækkelærred.

- MÄVINN er inspireret af lokale, summende markeder med kunsthåndværk. Selvom hvert produkt i kollektionen har sit eget udtryk, giver farverne og de tilbagevendende mønstre dem et fælles udtryk, siger Maria Vinka.

Blandt de håndlavede produkter finder man kurve i forskellige størrelser med naturlige og flerfarvede designs. Derudover tilbyder kollektionen farverige senge- og bomuldstæpper prydet med håndlavede kvaster og mønstre.

For at tilføje et strejf af natur og håndværk til hjemmet, er de håndlavede og knyttede potteophæng desuden skabt med en macramé-teknik, der giver et dekorativt udtryk.

MÄVINN kan findes i IKEA varehuse fra den 5. september 2024.

Emner

Kategorier

Kontakt

Rikke Andersen

Rikke Andersen

Pressekontakt Pressechef Mediehenvendelser om IKEA som virksomhed 50762978

IKEA Danmark

At skabe en bedre hverdag for de mange mennesker – det er IKEAs vision. Vores forretningsidé er at tilbyde et bredt sortiment af funktionelle og veldesignede produkter til boligindretning til priser, der er så lave, at så mange mennesker som muligt har råd til at købe dem. Det er den centrale idé bag alt, hvad IKEA laver – fra produktudvikling og indkøb til de metoder, vi bruger for at sælge vores produkter i IKEA varehuse verden over.